ClubRalliart.com  
  #1  
Old 07-14-2013, 01:40 PM
RalliRalli RalliRalli is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: San Angelo, Texas
Posts: 21
Question odd smell

I looked around and couldn't find anyone with similar problem but have any of you guys ever had a smell that's a mix between fuel and nail polish? I was cruising in my car earlier and all of a sudden it started getting a smell of fuel and slight nail polish that's the way i would describe the smell and it comes and go. Today is the first time I have ever had anything like that.The closest thing to this i have ever had was my 04 sti and id turn the ac and would get a strong fuel smell.
__________________
Resolved to take fate by the throat and shake a living out of her.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-14-2013, 01:51 PM
Markspd6's Avatar
Markspd6 Markspd6 is offline
Regional Moderator
 
Join Date: Aug 2011
Location: CYPRESS,CA
Posts: 1,067
Default

Besides, brake and engine smells, Usually only get the smell from a test pipe.. I'd start sniffing around if you're stock, strange smells aren't good..
Reply With Quote
  #3  
Old 07-14-2013, 02:46 PM
RalliRalli RalliRalli is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: San Angelo, Texas
Posts: 21
Default

Exactly why i am confused. only thing i have is a cobb tuner stage 1 and a borla cat back i forgot to mention i started to get the smell when i shifted up and my car backfired.
__________________
Resolved to take fate by the throat and shake a living out of her.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-14-2013, 03:13 PM
Markspd6's Avatar
Markspd6 Markspd6 is offline
Regional Moderator
 
Join Date: Aug 2011
Location: CYPRESS,CA
Posts: 1,067
Default

Well when the muffs are new, theyll give off a foul smell for a few miles. Maybe 500-/+ i think, its usually the welds heating up..

If its from a backfire, no idea. that would be a totally diff issue. If thats it, start poking around.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-14-2013, 04:50 PM
RalliRalli RalliRalli is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: San Angelo, Texas
Posts: 21
Default

exhaust has been on for 3000 miles
__________________
Resolved to take fate by the throat and shake a living out of her.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-21-2013, 10:29 AM
Rangerman87's Avatar
Rangerman87 Rangerman87 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Big Bear Lake,Ca
Posts: 21
Default

I've had the same problem and apparantly it's fuel and the charcoal canister.I work in the desert and live in the mountains so there is the elevation/heat thing goin on.I posted on the Evo X forum and that was sorta the answer I got,it only happens with the heat.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-18-2013, 11:49 AM
Skyline Fever Skyline Fever is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 53
Default

Interesting....
The charcoal canister is supposed to go into "Purge mode" and vent the excess fuel vapor pressure into the intake manifold of the engine.

If it didn't do that, it should have turned on the check engine light and set an error code.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:24 AM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright (c) 2011 RnD Media LLC