ClubRalliart.com  
  #1  
Old 09-21-2013, 09:13 PM
mitzi's Avatar
mitzi mitzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: rockford, illinois
Posts: 62
Default Service engine soon with UR hfc- Help!

Once again I need your help guys, i have a UR hi flo cat, a UR performance muffler and took off my stock resonator. My check engine light had lit up 3 times since i've installed my hfc (i've installed the mufflers a year before). I used the COBB to reset it (P0420), but is there anything else i can/ i have to do to keep it (CEL) from lighting up again? Appreciate all the advices uv given and always will for the upcoming ones. Thanks!!!
PS. I've only had the hfc for about 2 months/2,000+ miles
Reply With Quote
  #2  
Old 09-21-2013, 10:45 PM
ralliart1 ralliart1 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 12
Default

I also have the UR high flow cat and get the same code often. I just keep erasing the code when it pops up. There is a few options when trying to get rid of it.

You can try one of these: http://www.lancershop.com/customer/p...8&cat=0&page=1
There is other brands and designs of these that also may work. Just Google them.

Or you can have a tuner try to disable it in the ECU.

Or you can get a code scanner that has the ability to erase codes and just erase it when it pops up.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2013, 03:14 PM
Nast_Nas's Avatar
Nast_Nas Nast_Nas is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: Meridian, Mississippi
Posts: 114
Default

Quote:
Originally Posted by ralliart1 View Post
I also have the UR high flow cat and get the same code often. I just keep erasing the code when it pops up. There is a few options when trying to get rid of it.

You can try one of these: http://www.lancershop.com/customer/p...8&cat=0&page=1
There is other brands and designs of these that also may work. Just Google them.

Or you can have a tuner try to disable it in the ECU.

Or you can get a code scanner that has the ability to erase codes and just erase it when it pops up.
Agree with above! Just get an o2 cel fix/spacer, whatever you want to call it, it will work!
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2013, 10:04 PM
mitzi's Avatar
mitzi mitzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: rockford, illinois
Posts: 62
Default CEL with UR hfc fix

Thanks so much everybody. will be putting in an order for that when i get home from work.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-24-2013, 08:01 AM
TrailBrake TrailBrake is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: At the apex
Posts: 1,007
Default

I would have thought your UR HFC would already have a long bung for the 02 sensor. Mine looks like the following and the bung spaces it out much like Vibrant does.

http://www.ultimate-racing.com/Produ...09_HFCat.shtml
Reply With Quote
  #6  
Old 09-24-2013, 11:26 AM
hotkupa's Avatar
hotkupa hotkupa is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 234
Default

I always get it during the winter.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-26-2013, 08:48 PM
mitzi's Avatar
mitzi mitzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: rockford, illinois
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by TrailBrake View Post
I would have thought your UR HFC would already have a long bung for the 02 sensor. Mine looks like the following and the bung spaces it out much like Vibrant does.

http://www.ultimate-racing.com/Produ...09_HFCat.shtml
It does (have a longer bung), so i dunno. Anyways, I'm thinking of buying the Megan racing mechanical o2 fix version 2. It's got a 90 degree angle so the o2 sensor cables can reach it.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-27-2013, 06:01 AM
TrailBrake TrailBrake is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: At the apex
Posts: 1,007
Default

Just out of curiosity, as you had mentioned having a Cobb AP, which map are you running?
Reply With Quote
  #9  
Old 09-27-2013, 08:52 AM
mitzi's Avatar
mitzi mitzi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: rockford, illinois
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by TrailBrake View Post
Just out of curiosity, as you had mentioned having a Cobb AP, which map are you running?
Stage 1 only. Don't really know how to download maps.
Reply With Quote
  #10  
Old 09-27-2013, 09:41 AM
TrailBrake TrailBrake is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: At the apex
Posts: 1,007
Default

I used to have a Cobb, so here are the links I used to use:

AccessPort manager software required to import/export maps between a computer and the AP unit itself:
http://www.cobbtuning.com/Accessport...ort/ap-manager

Maps can be downloaded here:
http://www.cobbtuning.com/Accessport...liart_Map_Grid


When you get really comfortable with the AP, you can download the free AccessTuner software to edit the maps.
http://www.cobbtuning.com/Mitsubishi...-p/atr-mit.htm
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:37 PM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright (c) 2011 RnD Media LLC